Smullen uit de (voedsel)bostuin

Proeftuin online: Eetbaar Alphen
Dit online webinar wordt verzorgd door Eetbaar Alphen, een initiatief van de gemeente Alphen aan den Rijn onder de inspirerende regie van Marcel Eilers. De gemeente Alphen aan den Rijn vult o.a. met dit project haar ambitie in om aandacht te vragen en te geven aan lokale initiatieven voor o.a. het telen van groente en fruit in eigen tuinen, een gezonde bodem, biodiversiteit . Eetbaar Alphen verzorgt regelmatig webinars. De Stichting Voedzaam Land verleent haar medewerking aan dit mooie project.

De (voedsel)bostuin
In tegenstelling tot de éénjarige monoculturen in een gangbare moestuin bestaat een (voedsel)bostuin uit een polycultuur van vaste planten, bomen en struiken. Dan eet je geen courgette, pompoen, kropsla of komkommer. Maar wat dan wel? Marly Bonten verwerkt oogst uit de bostuin en verzorgt hiermee catering, lezingen, workshops en proeverijen. In dit webinar vertelt zij meer over mogelijke gerechten uit een voedselbos.

Divers voedselaanbod
Na een cursus permacultuur en een master voedselbossen transformeerde Marly haar traditionele moestuin in de achtertuin tot een compact, maar productief voedselbos met honderden soorten eetbare planten. In- en uitheemse plantensoorten die het uitstekend doen in het Nederlandse klimaat en samen zorgen voor een divers voedselaanbod met respect voor de bodem en het insectenleven.

Over Marly Bonten
Marly geeft met Het Moestuinhuis educatie over meerjarige, eetbare gewassen. Ze is lid van Coöperatie Ondergrond en is betrokken bij de ontwikkeling van Natuurgoed Ziendewij.

Aanmelden
Je kunt je hier aanmelden

Geplaatst in Uncategorized.