Zomerse salade

Deze salade is gebaseerd op de begin augustus 2024 aanwezige ingrediënten in de schatkamer van Matilo.

Ingrediënten uit het voedselbos
– veldsla
– bloedzuring
– hemelsleutel
– appel
– Oostindische kers
– komkommerkruid

Ingrediënten zelf toe te voegen
– krenten of rozijnen
– hazelnoten of walnoten
– ingrediënten voor de dressing: appelazijn, honing, olijfolie, geraspte gember en een theelepel pindakaas

Bereiding
1. Was de geoogste bladeren
2. Snij de hemelsleutelbladeren in kleine reepjes
3. Schil de appel, snij in blokjes en bak ze
4. Voeg wat krenten of rozijnen toe, omdat de appels uit het voedselbos nog wat aan de zure kant zijn
5. Garneer de salade met bloemen van de Oostindische kers en komkommerkruid en met enkele geroosterde hazelnoten of walnoten
6. Maak een dressing van appelazijn, honing, olijfolie, geraspte gember en een theelepel pindakaas.

Recept: Anne Marie Brevoort