Lichte maaltijd of lunch voor 2 personen of een voorgerecht voor 4 personen.
Ingrediënten uit het voedselbos
– 2 eetlepels appelbessen
– 12 pruimen
– 6 stengels bieslook
– pittige slabladeren, bijvoorbeeld rucola, Oost-Indische kers of peperkers
– vers bonenkruid, basilicum of munt.
– eetbare bloemen of bloemblaadjes, bijvoorbeeld blaadjes van de aardpeer
Ingrediënten zelf toe te voegen
– 1 pakje halloumi
– 3 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel azijn (witte wijnazijn of witte balsamico azijn)
– 1 eetlepel rietsuiker
– peper en zout
Bereiding
1. Halveer de pruimen, verwijder de pitten en bestrooi de snijkanten met de rietsuiker
2. Klop voor de dressing de olijfolie en azijn in een bakje en voeg de fijngesneden bieslook en wat zout en peper naar smaak toe
3. Snijd de halloumi in dunne plakken
4. Haal de blaadjes van de kruiden los
5. Leg de sla op de borden
6. Verwarm de grillpan op hoog vuur en rooster de pruimen tot ze mooi geschroeid zijn
7. Draai ze een halve slag voor een mooi ruitpatroon
8. Haal de pruimen uit de pan en houd ze apart
9. Rooster de plakken halloumi aan beide kanten en leg deze ook apart
10. Strooi als laatste de appelbessen in de hete grillpan en wacht tot ze openbarsten
11. Voeg toe aan de dressing en roer even door
12. Meng de helft van de dressing met de sla op de borden
13. Leg de geroosterde en warme halloumi en pruimen op de sla, lepel de dressing eroverheen en maak af met de verse kruiden en bloemen of blaadjes.
Recept: Berbera van den Hoek