lunch of maaltijd voor 2 personen
Ingrediënten uit het voedselbos
– 100 gram eeuwig moes (een goede handvol)
– 2 takjes tijm of bonenkruid
– 1 teentje knoflook
Ingrediënten zelf toe te voegen
– 2 sjalotjes
– 200 gram rigatoni of andere buisjespasta
– 100 gram gerookt spek in dunne plakjes
– 1 ei
– 100 ml room
– olijfolie
– parmezaanse kaas
– zwarte peper
– zout
Bereiding
1. Verwijder de harde nerven van het eeuwig moes en snijd het eeuwig moes fijn
2. rits de blaadjes van de tijm of het bonenkruid eraf
3. Kook de rigatoni in water met een flinke theelepel zout 1 minuut korter dan op de verpakking staat aangegeven
4. Giet af en bewaar het kookwater
5. Bak 3 plakjes spek in een droge koekenpan krokant, verkruimel ze en houd apart
6. Snijd de rest van het spek in kleine reepjes
7. Klop het ei los met de room
8. verhit in een grote pan een flinke scheur olijfolie en fruit de sjalot met de knoflook en de tijm of het bonenkruid enkele minuten
9. Voeg daarna de spekreepjes toe en bak even mee
10. Maal er flink wat zwarte peper over
11. Roer het eeuwig moes erdoor met een paar eetlepels kookwater van de pasta
12. Voeg de pasta toe en verwarm alles goed door
13. Haal de pan van het vuur en roer het ei-roommengesel door de pasta
14. Schep de pasta op de borden en maak af met geraspte kaas en het krokante spek
Recept: Berbera van den Hoek