Chaat masala met aardpeer

lunch of maaltijd voor 2 personen

Ingrediënten uit het voedselbos
– 400 g aardpeer
– enkele blaadjes koriander
– 5 takjes munt

Ingrediënten zelf toe te voegen
– 400 g aardappels
– 1 (rode) ui
– 1 groene chili peper
– sap van een citroen of 1 el azijn
– yoghurt, 4 eetlepels
– olijfolie, 3 eetlepels
– 2-3 geroosterde gezouten noten (amandelen, pinda’s, Bombay mix)
– zeezout
– zwarte peper
– chaat masala, 1 theelepel
– chili poeder, 1 theelepel
– komijn (gemalen), 1 theelepel
– koriander (gemalen) 1 theelepel

De chaat masala is verkrijgbaar bij de meeste toko’s. Een van de hoofdingrediënten is zwart (vulkanisch) zout. Je kunt het vervangen door een andere specerijenmix zoals garam masala maar voeg dan wat extra zout toe.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Snijd de rode ui fijn en meng met het citroensap of azijn en wat zout
  3. Snijd de munt fijn en meng met de yoghurt; zet dit in de koelkast terwijl je de rest van het gerecht maakt
  4. Meng de chaat masala met het chili poeder en de komijn
  5. Schil de aardappels en snijd ze in stukken
  6. Zet een pan water op met wat zout en kook de aardappels 5minuten.
  7. Giet de aardappels af, laat ze uitdampen en doe ze in een ovenschaal met de olijfolie, zwarte peper en wat grof zeezout
  8. Boen de aardperen schoon, snijd de lelijke plekken eraf en snijd ze in net zulke grote stukken als de aardappels en schep ze door de aardappels
  9. Laat het geheel 30-40 minuten roosteren in de oven tot alles gaar is en de aardappels bruin en knapperig zijn
  10. Bestrooi met het chaat masala mengsel
  11. Verdeel de aardappels en aardperen over de borden en verdeel de ui, yoghurt, noten eroverheen
  12. Maak af met wat blaadjes munt en/of koriander

    Recept: Berbera van den Hoek

    In een hoekje van de tuin heb ik altijd wat aardpeer staan. Handige groenten die je gewoon kunt laten staan en niet hoeft te rooien. Je oogst alleen wat je nodig hebt dus superhandig want je hebt altijd iets in huis. Je kan zoveel kanten op met deze knol. Koken, bakken, roosteren, pureren, inleggen, rauw. En met de smaak kan je ook alle kanten op. Erg lekker in combinatie met bijvoorbeeld hazelnoten en groene kruiden zoals peterselie, dragon, etc.