Samenwerking Yuverta met Eetbaar Alphen en Voedzaam land van start

De rondleiding op het voedselpark van de “twee Joosten” van de Stichting Voedzaam Land in oktober vorig jaar was de leerlingen van klas 3 keuze plant van mevrouw Bosma goed bevallen. Bijzondere eetbare planten lieten een onvergetelijke ervaring achter, zoals de szechuan peper, die een licht verdovend effect geeft (je voelt je lippen haast niet meer) of de cola plant, die echt naar cola ruikt.
Dat smaakte naar meer! Mevrouw Bosma nam het initiatief voor verdere samenwerking met Voedzaam Land. De gemeente Alphen aan den Rijn, in de persoon van de immer enthousiaste Marcel Eilers (Eetbaar Alphen) sloot graag aan.
Om de samenwerking te vieren is vandaag 9 maart door enthousiaste leerlingen van klas 3 een speciale geënte walnotenboom geplant, de Juglans Regia “Jacek”. Op de foto zie je Timo, Norah en Charissa volop in de actie met deze ca. 6 jarige prachtige walnootboom. En nu maar wachten op de heerlijke noten!
Voedzaam Land stelt diverse zaden ter beschikking aan de leerlingen, die komende week al gezaaid gaan worden. Hele bijzondere peperplanten, kardoen, artisjokken, zwarte tomaten, tomatillo’s, reuzen zonnebloemen, afijn het wordt één groot feest.
De komende tijd hoor je vast meer van de diverse acties die vanuit deze samenwerking ontstaan en uitgevoerd gaan worden.

Geplaatst in Nieuws.