Nieuws

Actief meedoen in een van de projecten

Bij enkele projecten van de Stichting Voedzaam Land is het mogelijk om mee te doen. Project Voedselbos Matilo: de schatkamer van matilo
Iedere 1e vrijdagochtend van de maand. Check de agenda voor meer informatie …

Samenwerking Yuverta met Eetbaar Alphen en Voedzaam land van start

De rondleiding op het voedselpark van de Stichting Voedzaam Land in oktober vorig jaar was de leerlingen van klas 3 keuze plant van mevrouw Bosma goed bevallen. Bijzondere eetbare planten lieten een onvergetelijke ervaring achter, zoals de szechuan peper, die een licht verdovend effect geeft (je voelt je lippen haast …

Auris de Taaltuin plant eetbaar ABC-laantje

Het speelplein van basisschool Auris De Taaltuin wordt vernieuwd. Afgelopen woensdag gingen leerlingen en gemeentelijke medewerkers samen aan de slag met het beplanten van het ABC-laantje. Het laantje is 60 meter lang en de fruitbomen en -struiken vormen met hun namen samen het alfabet. Kinderen kunnen zo op unieke wijze …

Nieuw: boek Alledaags wonderlijk leven

Dit populairwetenschappelijke leefstijlboek bevat een rijk kleurenpalet aan kennis, adviezen en positieve boodschappen. Gezond leven gekoppeld aan positieve gezondheid, positieve psychologie, energie, natuur, gezond oud worden, voeding, beweging, slaap, houding, stress en pijn. Lees dit boek als je wilt weten hoe je van het alledaagse leven een wonderlijk leven kunt …

Recepten Yacon en Bataat

Ilse Bonder, kok en natuurvoedingsdeskundige, heeft voor het Webinar “de Yacon en de Bataat” van Eetbaar Alphen een aantal lekkere en gezonde recepten gemaakt. Met de in de recepten gehanteerde zinnenprikkelende bereidingen, wil ze ook jou inspireren en verleiden om ook in jouw tuin of op jouw balkon voor de …

Wildplukwandeling met proeverij

Maak kennis met eetbare planten, die je in je eigen tuin of omgeving kunt tegenkomen. Leer hoe je ze kunt herkennen en wat je hiermee kunt doen. Tijdens een wandeling leert Carla Glorie, diëtist en natuurvoedingskundige, je welke wilde planten eetbaar zijn, hoe je ze herkent en kunt toepassen in …